Одна з фінансових груп намагається шантажувати Президента України. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов, коментуючи так звану «війну двох олігархів», що проводиться з використанням медіа-ресурсів.

«Цей конфлікт потрібно оцінювати ширше, ніж просто боротьба двох олігархів. У цьому конфлікті є ще одна лінія: певні люди з Дніпропетровська сказали, що спалять обласну адміністрацію, якщо змінять главу ОДА. Це сигнал був Президенту. Тобто, це вже не просто битва двох олігархів, двох рейтингових телеканалів. Частково це можна вважати шантажем однієї з фінансових груп чинної центральної влади, Президента», - пояснив він.

Також Попов зазначив, що якщо оцінювати ситуацію виключно в розрізі інтересів олігархів, протистояння загострюється, оскільки «ресурсів стає все менше - конкуренція зростає».

Також експерт назвав конфлікт заступника дніпропетровського губернатора Бориса Філатова з відомим журналістом Сергієм Лещенком елементом публічної політики.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом