Президент США Барак Обама заявив, що екс-держсекретар Гілларі Клінтон, яку вважають одним з головних кандидатів від Демократичної партії на виборах глави держави в 2016 році, може стати чудовим президентом.

Обама похвалив Клінтон і назвав її конкурентоспроможним кандидатом з прекрасним майбутнім.

«Якщо вона прийме рішення вступити в президентську гонку, вона зможе стати конкурентоспроможним кандидатом, і, я думаю, вона буде прекрасним президентом», - вважає глава держави.

Крім того, Обама високо оцінив роботу Клінтон в держапараті, назвавши її «видатним держсекретарем» і «справжнім другом», повідомляє РІА «Новости».

Він також зазначив, що його позитивні відгуки про Гілларі Клінтон не варто сприймати як стовідсоткову гарантію того, що колишній держсекретар буде балотуватися на пост глави держави на найближчих президентських виборах.

«Я не хочу випереджати події, вона ще не анонсувала свою участь у передвиборчій кампанії», - підкреслив президент.

Обама також додав, що всередині Демократичної партії США є ряд інших кандидатів, здатних зайняти перший пост в державі, але не назвав їхніх імен.

«Я зацікавлений в тому, щоб мій наступник був саме з Демократичної партії. Я буду робити все, що від мене залежить, щоб будь-який з представників демократів, які висунули свою кандидатуру на пост президента, виявився успішним», - заявив глава держави.

Нагадаємо, 58-мі вибори президента США заплановано на 8 листопада 2016 року. Чинний президент Барак Обама не має права бути обраним на третій строк у зв'язку з обмеженням строків каденції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом