За рахунок реалізації соціальних житлових програм торік державний бюджет поповнився на 90 млн грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Доступне житло в Україні: реальність чи утопія?», повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

«У ході реалізації державних соціальних житлових програм з державного і місцевих бюджетів (у 2013 році - Ред.) було виділено 234 млн грн. Це дозволило залучити власні кошти громадян, кредитні кошти комерційних банків на загальну суму 1,3 млрд грн. В процесі освоєння цих коштів будівельні організації за рахунок обов'язкових платежів, податків, внесків у державні соціальні фонди цього ж року в бюджет повернули близько 325 млн грн», - сказав він.

За його словами, за останні чотири роки «була здійснена модернізація фонду і в організаційному, і в кадровому, і матеріально-технічному та нормативному забезпеченні».

«Як результат - за останні 4 роки в 15 разів зросла щорічна кількість клієнтів, які звертаються і отримують можливість з допомогою фонду отримати житло», - зазначив Рисухін.

Він також повідомив, що за програмою пільгового кредитування налічується близько 15 тис. молодих сімей, що зареєструвалися кандидатами на отримання цього ресурсу.

Загалом по Україні, за словами Рисухін, за останніми даними поліпшення житлових умов потребує близько 800 тис. сімей.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116