Всі останні кадрові призначення Президента України Петра Порошенка свідчать про те, що найближчим часом країна не побачить радикальних змін, яких вимагав Майдан. Таку думку в ході прес-конференції висловив керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, передає кореспондент Forum'у.

«Кадрова політика Президента свідчить про те, що Петро Порошенко не тільки продовжує практику попереднього Глави держави робити ставку на «своїх», але й заздалегідь подбав про створення інформаційної ілюзії про благополуччя справ у країні. Вже до осені, коли в країні почнуть накопичуватися соціально-економічні проблеми, такий професіонал у сфері інформації, як новий глава Адміністрації Президента Борис Ложкін, і буде покликаний підтримувати імідж Петра Порошенка. До того ж від Бориса Ложкіна ніхто не чекає власних політичних амбіцій, тому він для Президента і вкрай корисний і безпечний», - вважає експерт.

Крім того, на думку Золотарьова, Порошенко явно прагне залучити на свій бік великі фінансові структури, про що свідчить призначення першим заступником глави Адміністрації Президента Юрія Косюка.

Експерт нагадав, що відразу двома найбільшими регіонами України - Дніпропетровською і Донецькою областями - керують яскраво виражені люди з великого бізнесу - Ігор Коломойський та Сергій Тарута, незважаючи на те, що «...після Майдану люди хотіли бачити у владі кого завгодно, тільки не олігархів».

«Не здивуюся, якщо великий державний пост в Україні буде запропоновано навіть мільярдерові Рінату Ахметову», - резюмував Золотарьов.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом