Одностороннього припинення вогню з боку українських підрозділів, задіяних в АТО, більше не буде. Про це вчора, 7 липня, під час спілкування з журналістами у зоні проведення АТО повідомив міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Президент України заявив про це однозначно. Тепер будь-які переговори можливі лише після остаточної здачі зброї членами НЗФ», - наголосив міністр.

Керівник військового відомства продемонстрував представникам ЗМІ зброю і боєприпаси, вилучені у членів незаконних збройних формувань під час визволення міста Слов'янська. «Це - протитанкові керовані ракети, призначені для ураження танків та броньованої техніки. Менший аналог їх - «Фагот», вогнемети виробництва 2002 року, переносні зенітно-ракетні комплекси, пускові механізми і ракети до них», - зазначив глава оборонного відомства під час демонстрації зразків зброї.

Гелетей повідомив, що зараз багато автомобільних доріг заміновано. Йдеться про трасу Слов'янськ - Краматорськ, Слов'янськ - Артемівськ. «Багато мін та снарядів, які не спрацювали, лежать прямо на узбіччі і проїжджій частині. Існує ймовірність детонації, тому ми вживаємо заходів для максимально швидкого розмінування і знешкодження мін та боєприпасів. З цією метою практично цілодобово до виконання завдань залучені певні підрозділи відповідного профілю», - повідомив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Тристороння контактна група закликає до термінових дій щодо мирного врегулювання кризи в Україні.

У ніч на 1 липня Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

1 липня на Донбасі відновлено активну фазу антитерористичної операції.

Раніше Порошенко заявляв, що готовий повернутися до режиму припинення вогню, як тільки буде підтвердження про його дотримання у двосторонньому форматі, а також за умов звільнення всіх заручників і встановлення контролю над кордоном з моніторингом ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом