Деякі політичні сили, критикуючи президентські пропозиції щодо змін до Конституції, займалися піаром і не висували пропозицій для вдосконалення документа. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив народний депутат України від фракції «УДАР» Павло Розенко, коментуючи заяви низки парламентських фракцій проти президентського проекту змін до Конституції України.

«Насправді в парламенті складно було почути пропозиції щодо Конституції, оскільки було багато емоцій. Всі говорять про децентралізацію влади, а Президент запропонував, причому шляхом урізання своїх визначених повноважень. Чому було стільки критики? Деякі політичні сили займалися політичним піаром, а не висловлюванням реальних пропозицій для вдосконалення документа. Але я думаю, що 95% пропозицій Президента варто врахувати», - підкреслив він.

За словами Розенка, щоб забезпечити результативне голосування за відправлення документа на розгляд Конституційного Суду України, необхідно вивчити всі зауваження до пропозицій, винести їх на розгляд Конституційній комісії. «Мова йде не про 226 голосів, а про майбутнє країни. Очевидно, що нинішню паузу в роботі ВРУ потрібно заповнити серйозним переговорним процесом, а також - нехай Конституційна комісія трохи попрацює», - підсумував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом