На всій території України цього тижня пройдуть невеликі дощі, а температура повітря підніметься до 30 градусів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу у вівторок повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Сьогодні ми маємо зону опадів, що охоплює західні області України. Вона поступово переміститься в східні регіони і вже сьогодні, крім західних областей, дощі пройдуть у Житомирській та Вінницькій областях. Температура повітря становитиме 27-32 градусів вище нуля, у західному регіоні - 15-20 градусів вище нуля», - сказав він.

При цьому, за словами синоптика, сьогодні, 1 липня, очікуються сильні зливові дощі з грозами і градом в Карпатах.

У свою чергу, за даними Укргідрометцентру, 2 липня опади поширяться на центральні та північні області України, однак вони будуть нетривалі і в другій половині дня припиняться. Переважно по всій території країни зменшиться температура повітря до 21-26 градусів вище нуля.

3 і 4 липня на всій території України очікуються невеликі опади з грозами. Температура повітря залишиться на рівні 21-26 градусів, однак вона буде трохи вищою в південних і південно-східних областях.

При цьому вже з 5 липня, за прогнозом синоптика, температура повітря зростатиме. Зокрема, 5-7 липня в більшості регіонів країни вона досягне 27-30 градусів вище нуля.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35
Теги