У російської санітарної служби з'явилися нові претензії до якості української продукції, яка надходить на ринок РФ, повідомив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Анна Попова.

«Ми спостерігаємо погіршення якості продукції за низкою напрямів. Ми змушені констатувати, що у нас збільшилася кількість негативних знахідок щодо сирів, молочної продукції, овочевих консервів», - сказала вона.

За словами Попової, у російської санітарної служби є зауваження до української продовольчої продукції «за низкою інших напрямів».

«На жаль, кількість цих фактів тільки зростає», - сказала глава Росспоживнагляду.

«Вся ця інформація в роботі. Ми відкликаємо її (продукцію), забороняємо її реалізацію, ми притягуємо до адміністративної відповідальності», - повідомила вона.

Росспоживнагляд інформує, що, зокрема, управлінням служби по Білгородській області під час проведення перевірок підприємств продовольчої торгівлі виявлена українська молочна продукція, яка не відповідає вимогам техрегламенту на молоко: 4 види сиру, 2 види вершкового масла, 2 види сирних продуктів, а також згущене молоко, передає «Інтерфакс-Україна».

Проблеми з безпекою української продукції виявлені і в Ростовській області.

«У червні 2014 року під час здійснення контрольно-наглядових заходів проведено дослідження харчових продуктів виробництва України, з яких близько 30% не відповідали обов'язковим вимогам, що пред'являються до якості і безпеки харчової продукції. Це масложирова продукція, рибні продукти, кондитерська продукція, ковбасні вироби, сокова та алкогольна продукція», - повідомляє відомство.

На початку квітня російська санітарна служба заборонила ввезення на територію країни продукції шести українських підприємств, які виробляють сир.

«Порушення - серйозні. На жаль, ми повинні констатувати, що українська продукція в останні роки стала мати високі ризики в санітарно-епідеміологічному відношенні і в сфері виконання законодавства в сфері захисту прав споживачів», - сказала Попова 7 квітня.

«Ми говоримо про це протягом низки останніх років. На жаль, робота над помилками не була проведена. Ми знову говоримо про порушення низкою українських виробників законодавства у сфері захисту прав споживачів та про фальсифікацію продукції», - заявила вона.

Росспоживнагляд  призупинив ввезення на територію РФ молочної продукції українських виробників: ПП «Рось», філія «Охтирський сиркомбінат», АТ «Пирятинський сиркомбінат», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» та ТОВ «Техмолпром», повідомив Росспоживнагляд 7 квітня.

У лютому 2012 року Росія вже вводила заборону на ввезення сирів деяких українських виробників. У квітні 2012 року після переговорів у Москві в Росспоживнагляді з делегацією з України було вирішено поступово зняти ембарго на постачання сиру за умови виконання українськими виробниками російських вимог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом