В Україні немає політичної волі на відновлення законності. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог Артем Біденко.

«Питання покарання людей, які порушують закон, лежить в юридичній площині. Міліції потрібно діяти згідно із законом. Люди порушують закон і незалежно від того, хто вони, в якій партії мають нести відповідальність і покарання. Тут не може бути ніяких порад, брати Кримінально-процесуальний Кодекс і працювати», - сказав Біденко.

Але, експерт зазначає, що поки на це немає політичної волі.

«Прихильники Євромайдану, люди, які стояли на Майдані, не будуть вриватися в приміщення, бити людей, ламати апаратуру і т.д. Це явні порушники і міліція повинна діяти згідно із законом. Інша справа, що у міліції немає політичної волі так діяти. Політики бояться включати законність, як основний лейтмотив державності. Але рано чи пізно це доведеться зробити, адже зараз є бандитизм і божевільний розгул провокаторів. Є нормальні майданівці, а є провокатори, бандити. Поки не буде відновлена законність, це триватиме», - вважає він.

Нагадаємо, вчора 50 осіб у камуфляжній формі і балаклавах намагалися потрапити на з'їзд профспілки освіти і науки України, щоб висловити свої вимоги і претензії до його учасників.

За фактом подій біля готелю «Турист» слідчим відділом Дніпровського РУ ГУМВС України в місті Києві розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» і ч. 2 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Розпочато досудове слідство.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

65