Президент Європейської Ради Герман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що сьогоднішнє підписання Угод про асоціацію між ЄС і Молдовою, Грузією та Україною не є фінальною стадією співпраці.

Про це вони заявили в п'ятницю у Брюсселі, виступаючи під час церемонії підписання Угод.

«Ця Угода - не фінальна стадія нашої співпраці. Ваші три країни продовжать зусилля для трансформації суспільства, поглиблення демократії і модернізації економіки», - сказав президент Європейської Ради, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це має сприйматися як початок шляху», - зазначив президент Єврокомісії.

Ромпей наголосив, що більш тісні політичні та економічні зв'язки дадуть більше стабільності і процвітання Україні. При цьому, він зазначив, що така співпраця може базуватися виключно на загальних цінностях.

Говорячи про ситуацію у сфері безпеки та оборони, президент Європейської Ради підкреслив, що ЄС стоїть на боці України, Молдови та Грузії, які мають складнощі у відносинах з Росією.

«У вас є наша підтримка та солідарність, і наше визнання вашої територіальної цілісності», - сказав Ромпей, додавши, що ЄС готовий співпрацювати з Москвою, щоб зняти всі можливі непорозуміння.

У свою чергу президент Єврокомісії також зазначив, що Угоди, які підписуються сьогодні, дають можливість трьом країнам здійснювати реформи і рухатися шляхом трансформації у демократії, що процвітають.

«Завдання перед нами - велике. Для успіху нам потрібна сильна політична воля», - сказав Баррозу.

При цьому, він підкреслив, що всім трьом країнам необхідно звернути особливу увагу на судову реформу, поліпшення державного управління та боротьбу з корупцією, щоб зробити процес реформ незворотнім.

«Ці Угоди за щось, а не проти когось», - наголосив президент Єврокомісії.

Нагадаємо, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом