В Україні був період правління «кухарок». Таку думку в коментарі Forum'у висловила перший заступник голови комітету зі свободи слова Верховної Ради, народний депутат від фракції ПР Олена Бондаренко, аналізуючи здобутки глави НБУ Степана Кубіва, в.о. генпрокурора Олега Махніцького і глави МЗС Андрія Дещиці, а також їхнє майбутнє після відставки.

«Період, коли призначалися ці персонажі, а також багато інших, можна назвати періодом правління кухарок. Люди, які не мають не те, що відповідного досвіду, а навіть елементарної підготовки, керували серйозними напрямами в країні», - заявила вона.

Бондаренко зазначила, що діяльність цих людей завдала шкоди Україні. «Такі люди не входять, а вляпуються в історії. Одна з таких поточних історій, куди вляпався Кубів, - це падіння курсу національної валюти в найкоротші терміни на 46%. По суті, цей чоловік трішки не дотягнув до «подвигу» уряду Юлії Тимошенко у 2008-2009-х, коли курс гривні упав рівно вдвічі. Що таке Нацбанк? Це структура, яка регулює взагалі всю валютну і монетарну політику в країні», - упевнена парламентарій.

Вона також зазначила, що Генеральна прокуратура, яку очолював Махніцький, не виконувала функцію головного наглядового органу за додержанням закону в країні, із захисту порушених прав громадян і т.д. «Чим ГПУ займалася? Хоч одне резонансне розслідування завершено? Ні. Найголовніше, що потрібно від ГПУ - провести розслідування вбивств на Майдані, щодо снайперів - воно не те, що не доведено до кінця, а, як я розумію, докладали всіх зусиль, щоб зам'яти цю справу. Виникає питання: чи не співучасники ті, хто сидів у ГПУ, масового розстрілу на Майдані?» - наголосила політик.

Коментуючи досягнення Андрія Дещиці, депутат зазначила, що його діяльність для України - гірше нікуди.

«Після того що він дозволив собі під час розгрому посольства РФ, можна сказати, що це не просто некомпетентний дипломат, а некультурна людина. Мені щиро шкода його як людину, яка в дитинстві недобрала виховання. Те, що він буде послом, - трагедія для України», - зазначила Бондаренко.

У той же час, політик вважає, що ці люди не підуть з політики. «Україна - країна контрастів, де некомпетентні люди стають кимось. Це як у більшовицьких піснях: «хто був ніким, той стане всім». І нічим від більшовизму ця ситуація не відрізняється», - сказала вона.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом