Посол України в Польщі Андрій Дещиця вважає на даний момент неможливим відновлення контролю над окупованим Росією Кримом і захопленими членами НЗФ територіями на Донбасі військовими методами. Про це він заявив в ефірі TVN24 Biznes i Swiat.

«Щиро кажучи, вважаю, що зараз це неможливо», - сказав Дещиця.

На думку посла, повернення цих територій під контроль України можливе завдяки переговорам та тиску на Росію, в тому числі за допомогою санкцій.

Дещиця зазначив, що санкції проти Росії були б набагато ефективнішими, якби запроваджувалися «на випередження» деяких кроків РФ, а не після того, як вона вже щось зробила.

Він також назвав найкращим форматом переговорів з вирішення конфлікту з Росією «женевський» - за участю представників США, повідомляє «УНІАН».

Посол зазначив, що Україна «не здала» ні Крим, ні Донбас і буде робити все для того, щоб повернути їх до свого складу, але визнав, що це може зайняти багато років.

«Невідомо, коли буде повернутий Крим чи Донбас до складу України. Але ми не визнаємо цього (анексії)», - сказав посол.

Дещиця додав, що українські війська на Донбасі сконцентровані для того, щоб відбити можливий напад, а не атакувати позиції НЗФ.

Нагадаємо, 13 жовтня Президент України Петро Порошенко призначив екс-голову МЗС Андрія Дещицю послом України в Республіці Польща.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом