В Україні значно збільшилася кількість громадян, які вважають, що їхнє життя в 2014 році значно погіршилося. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему «Життя українців до і після Майдану: що змінилося в кишенях пересічних громадян?» заявив політолог Кость Бондаренко.

«Можна багато говорити про цифри, показники, статистику. Є соціологічна сфера, вона суб'єктивна, але показує ставлення українців до подій. Протягом останніх 10 років було близько 3-4% тих, хто постійно говорив, що їх життя суттєво погіршилася за останній час. Тих, у кого життя покращилося, було також 2-3%, для решти в основному нічого не змінювалося. Зараз же біля 8-10% говорять, що їх життя значно погіршилася. І менше 1% говорять, що їхнє життя покращилося», - сказав Бондаренко.

Ці показники, на його думку, варто враховувати.

«Це показує реальний стан життя населення. Але у нас є парадоксальна закономірність: у цій ситуації прем'єр, який якраз і несе відповідальність за економіку, б'є рекорди за популярністю. Таке було тільки в Аргентині при Хуані Пероні, але це закінчилося потім роками військової хунти. Не хочу проводити паралелі з Україною. Але рано чи пізно починається протверезіння», - вважає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом