Посадові особи Державної служби з лікарських засобів та митниці, у змові з представниками одного з приватних підприємств, незаконно ввезли в Україну ліків на $1 млрд.

Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю МВС з посиланням на начальника департаменту Державної служби для боротьби з економічними злочинами МВС України Василя Пісного.

«Майже за рік зловмисники здійснили понад 3 тис. операцій. Таким чином на фармацевтичний ринок України потрапило близько 125 найменувань лікарських засобів без висновків щодо їх якості. До вчинення цих протиправних дій причетні посадові особи Держлікслужби і митниці», - сказав він.

Зберігання та подальша реалізація ввезених лікарських засобів здійснювалася одним із приватних підприємств у складських приміщеннях, не пристосованих для цього.

За словами начальника департаменту, в результаті такої незаконної діяльності державі було завдано збитків на 1 млрд доларів.

За цим фактом правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом