Україна має намір скасувати реєстрацію лікарських засобів та медичних препаратів, які пройшли реєстрацію та ліцензування в ЄС, США, Канаді, Австралії та Японії.

«Ми скасовуємо бюрократичну і корупційну систему реєстрації лікарських засобів та медпрепаратів, які пройшли реєстрацію і ліцензування в цих країнах. Для цього будуть внесені зміни в закон про лікарські засоби», - сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у вересні підписав закон, що спрощує процедуру реєстрації деяких лікарських засобів і доступу на український ринок медикаментів, що отримали в США і ЄС статус орфанних (орфанні препарати (англ. orphan drug) - фармацевтичні засоби, розроблені для лікування рідкісних захворювань, які умовно називаються орфанними («сирітськими») хворобами. - Ред.). Йдеться про засоби, призначені для лікування таких хвороб, як туберкульоз, ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, і важких онкологічних, рідкісних захворювань.

Законом також доповнюється перелік незареєстрованих лікарських засобів, які можуть ввозитися на митну територію України, призначеними для лікування рідкісних (орфанних) захворювань лікарськими засобами, які в установленому порядку допущені до застосування на території США або ЄС незалежно від того, чи зареєстровані вони в Україні.

 

 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом