Генеральна прокуратура поновила розслідування обставин смерті композитора Володимира Івасюка, повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства.

«Генпрокуратура скасувала незаконну постанову слідчого про закриття кримінальної справи за фактом смерті відомого українського композитора Володимира Івасюка, якого знайшли повішеним у лісі під Львовом», - йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, постанову скасовано з урахуванням значного суспільного резонансу, який свого часу викликала і нині турбує громадськість загадкова смерть композитора, а також з метою повного, всебічного та неупередженого розслідування всіх обставин смерті Івасюка й необхідності перевірки на причетність до позбавлення його життя певного кола осіб».

Таке рішення було прийнято за результатами розгляду звернення члена Консультативної ради при Генпрокуратурі України.

У відомстві нагадали, що органами прокуратури в 1979-1980 роках, а також упродовж 2009-2012 років проводилося досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті Івасюка, за результатами якого в листопаді 2012 року справу було необґрунтовано закрито за відсутністю складу злочину.

8 травня 1979 року 30-річний Івасюк був знайдений мертвим у Брюховицькому лісі під Львовом, офіційною версією смерті назвали самогубство.

Івасюк - видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики, автор 107-ми пісень, зокрема «Червоної Рути» і «Водограю».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом