Посадові особи державного підприємства «Київський бронетанковий завод» здійснили розукомплектування і розкрадання вузлів й агрегатів танків та іншої військової техніки, яка була на підприємстві для ремонту.

Викрадені деталі реалізовувалися за кордоном, а отримані за це кошти в сумі понад 2,3 млн грн використовувалися на свій розсуд, чим було завдано збитків у вигляді ненадходження зазначеного фінансового ресурсу в державний бюджет.

Ці факти були встановлені під час прокурорських перевірок щодо забезпечення боєздатності Збройних сил України, збереження озброєння та військової техніки.

Так, протягом 2011-2013 років були незаконно демонтовані алюмінієві катки з танків вартістю понад 330 тис. грн, які надалі використовувалися для комплектування бронетехніки, що реалізується на зовнішньому ринку. Крім того, зазначеними посадовими особами здійснено розтрату майна на суму 1,4 млн грн і не забезпечено збереження 3 танків на суму понад 600 тис. грн.

За цими фактами прокуратурою Центрального регіону України та Дарницької прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, якщо вона призвела до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141