Оперативними підрозділами Державної фіскальної служби України за січень-жовтень виявлено 493 факти розкрадання бюджетних коштів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.

«Протягом січня - жовтня поточного року оперативними підрозділами Державної фіскальної служби України виявлено 493 кримінальні правопорушення у сфері державних закупівель», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед правопорушень більшість, а саме 320 - стосується переможців державних тендерів. В інших випадках законодавство порушували посадові особи замовників держзакупівель і постачальники переможців. Таких фактів поточного року виявлено 98 і 45 відповідно.

За результатами перевірок встановлено, що за 10 місяців 2014 року державі завдано збитків на суму 3,4 млрд грн, із яких до бюджету вже відшкодовано 1,5 млрд грн.

Крім того, до ЄДРДР внесено 55 кримінальних правопорушень щодо легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Сума виявленого легалізованого доходу - 1,3 млрд грн.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба з січня по листопад 2014 року недоотримала зі східних областей України 6,7 млрд грн. Зазначимо, територіальні органи Державної фіскальної служби (ДФС) України, які перебувають на підконтрольних Києву територіях, будуть переведені в населені пункти, де українські влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом