Міністерство закордонних справ РФ обурене рішенням Державної прикордонної служби України закрити кордони з Росією в Донецькій та Луганській областях.

«Обурює реакція українських прикордонників, особливо візит пана Турчинова (спікер Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов, - ред.), який збирається буквально закрити кордони на стику Російської Федерації та України. Замість того щоб відкривати ці кордони для всіх, хто хоче залишити територію військових дій, ці кордони купіруються. Це абсолютно обурливо і неприпустимо», - заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Напередодні Турчинов заявив про початок перекриття східного кордону країни, зокрема, в центральній частині Луганської області та на півдні Донецької області.

На його думку, після перекриття кордону буде усунуто можливість постачання зброї і бойовиків на територію України.

Раніше в четвер Державна прикордонна служба України закрила низку пунктів пропуску на кордоні з Росією в Луганській області. У відомстві пояснили, що такі заходи були вжиті у зв'язку із ситуацією з безпекою в регіоні.

Крім того, за інформацією Держприкордонслужби, особовий склад деяких прикордонних відділів у Луганській області передислокований безпосередньо на лінію кордону з Росією.

Крім того, прикордонники відправили пропозиції в Кабінет міністрів України про припинення руху через деякі пункти пропуску на кордоні з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117