Партія регіонів вважає, що розвиток інформаційних технологій дозволить забезпечити в Україні через 5-6 років стійке економічне зростання.

Таку думку висловив голова політради Партії регіонів Микола Азаров в інтерв'ю газеті «Известия», коментуючи Стратегію економічного розвитку України, представлену Партією регіонів.

« Особливість Стратегії в тому, що протягом 5-6 років ми повинні добитися стійкого зростання і одночасно розвитку високонаукових сфер, але не всіх, а тих, які здатні скласти конкуренцію на глобалізованому сучасному ринку. Це найскладніше завдання», - сказав Азаров, передає «УНІАН».

На його думку, основним потенціалом України є розвиток інформаційного простору. «Достатньо пригадати, що школа академіка Глушкова привела до створення першої в світі ЕОМ. Ця школа, не дивлячись на всі втрати останніх років, існує. Ми постачаємо в усі країни світу своїх розробників програм, які могли б працювати у нас», - пояснив Азаров.

Другим пріоритетним напрямом розвитку України Азаров назвав космічні дослідження і створення сучасних аерокосмічних технологій. «Цікавими напрямами є і традиційні напрями, пов'язані з такими галузями, як металургія, але не просто нарощування кількості виплавленої сталі, а перехід на високоміцні матеріали, і тут у нас є наукові розробки, які дозволили б реалізувати український пріоритет», - вважає він.

Як повідомлялося, презентація розробленої Партією регіонів Стратегії економічного розвитку України пройшла в Києві 14 лютого. Представляючи програму, лідер партії Віктор Янукович пообіцяв протягом шести місяців після приходу до влади забезпечити в Україні економічне зростання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265