Народний депутат України, перший секретар Політради Соціалістичної партії України Йосип Вінський вважає, що Україна повинна розвивати тісні стосунки з Росією і країнами СНД, і разом з тим працювати з Європою і прагнути вступу до Євросоюзу.

Зокрема депутат відзначив, що «Україна повинна тримати позицію активного нейтралітету, нам необхідно розвивати тісні відносини з Росією, іншими країнами СНД, працювати з Європою і прагнути вступити в Євросоюз - ці речі не виключають одна одну».

Вінський уточнив, що «в Україні можна вводити все краще з Заходу і Сходу. Головне - не приєднання Європи, а щоб люди жили за європейськими параметрами».

Він також переконаний, що «до конфлікту з Росією привела тривала перерва у спілкуванні з її керівництвом уряду Юлії Тимошенко, а також наміри України вступити до НАТО». «Гарячі голови почали говорити про те, що ми трохи не завтра вступаємо в НАТО, а Росія на це: ми вам газ по 50 доларів, а ви нам НАТО під Бєлгород?», - додав перший секретар Політради СПУ, передає «Главред».

Депутат відзначив, що «не варте мільярдів доларів те, що розділяє Україну і Росію, два слов'янські народи, які були об'єднані стільки часу, а зараз ведуть боротьбу. Має бути постійний діалог між президентами України і Росії, між прем'єр-міністрами, між урядами, між парламентами. Ми повинні діяти як самостійна держава, але працювати з Росією на взаємовигідних умовах».

Він також підкреслив, що «конфлікт з Росією в м'ясо-молочній галузі необхідно вирішувати шляхом переговорів». «Необхідно входити в угоду з Росією, оскільки ми несемо серйозні втрати, близько 3 млрд. гривень на рік. Або шукати інші ринки збуту при тому, що український аграрний комплекс завжди був зорієнтований на реалізацію на ринках країн колишнього Радянського Союзу», - сказав Вінський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302