Президент США Джордж Буш висловив думку, що американцям слід серйозно сприймати погрози ватажка міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда» Усами бен Ладена", який нібито збирається завдати удару по їх країні.

Під час відвідування штаб-квартири Агентства національної безпеки (АНБ) в штаті Меріленд глава Білого дому підкреслив: "Я сприймаю ці погрози всерйоз, і співробітники АНБ теж серйозно мають ставитися до цього. Більшість американців також сприймає це серйозно".

Буш відзначив, що буде й надалі дозволяти прослуховування телефонних переговорів і перегляд листування електронної пошти підозрілих громадян, "перед лицем загрози, що витікає від "Аль-Каїди" і пов'язаних з нею угрупувань", передає “Newsru.com”.

Президент доручив це агентам АНБ - таємної спецслужби США. Недавнє повідомлення про дозвіл прослуховування телефонних розмов викликало скандал в країні. Проте адміністрація Буша намагається виправдати ці заходи, стверджуючи, що президент країни володіє відповідними повноваженнями, передає "Інтерфакс".

За його словами, терористи нікуди не зникли і все ще активно діють. "Після 11 вересня ми бачили результати їх діяльності в Лондоні і Мадриді, на Балі і в Беслані, в Аммані і Багдаді, а також в багатьох інших місцях", - відзначив президент США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

374