Міністерство оборони України планує підписати план двосторонньої співпраці на 2006 рік з військовим відомством Норвегії.

Як повідомили в управлінні прес-служби Міноборони, документ планується підписати в рамках триденного візиту до Норвегії української військової делегації на чолі з заступником міністра оборони України В’ячеславом Кредісовим.

Програмою візиту заплановані переговори Кредісова з державним секретарем Міністерства оборони Норвегії Еспеном ЕЙДЕ. Під час цієї зустрічі сторони планують обговорити перспективи розвитку співпраці України з НАТО, стан реорганізації Збройних Сил України, а також питання можливої допомоги українському військовому відомству з боку Міністерства оборони Норвегії.

Предметом переговорів з норвезькою військовою делегацією, яку очолюватиме заступник генерального директора Департаменту політики безпеки Клебоу, будуть питання організації бюджетного планування. Зокрема, норвезька сторона проінформує українських колег про існуючу практику, критерії і методики формування оборонного бюджету Королівства Норвегія, передає «УНІАН».

Крім того, сторони планують обговорити широкий спектр питань двосторонньої співпраці і оцінити стан виконання Плану двосторонньої співпраці між обома країнами в 2005 році.

За підсумками переговорів Кредісов і заступник генерального директора Департаменту політики безпеки, керівник секції міжнародної співпраці з питань безпеки і оборони Міністерства оборони Норвегії Клебоу планують підписати План двосторонньої співпраці між військовими відомствами двох країни на 2006 рік.

Візит української військової делегації до Норвегії триватиме до 27 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417