Під час естафети Олімпійського вогню в італійському місті Тренте вісім антиглобалістів, обличчя яких були приховані масками, напали на чемпіонку Італії з бігу на 1500 метрів Елеонору Берланду і відняли у неї факел. Естафета була продовжена тільки після втручання поліції, яка арештувала чотирьох нападників і повернула факел спортсменці.

Нападники підхопили факел, але втекти з ним до втручання поліції не встигли. Після того, як четверо призвідників інциденту були арештовані і доставлені до поліцейського відділку, біля будівлі зібралася група анархістів, які викрикували гасла на підтримку арештованих.

Проте основна маса людей, що спостерігали за естафетою, обсвистали і антиглобалістів і анархістів, назвавши їх клоунами. «Мені і в голову прийти не могло, що хоч хтось подумає про те, щоб осквернити олімпійський факел, символ миру», - відзначив президент оргкомітету «Турін-2006» Валенито Кастелані, передає «Newsru.com».

Щоб уникнути повторення подібних інцидентів, офіційний супервайзер Ігор Маріо Песканте і мер Туріну Серджіо Кьямпаріно попросили представників оргкомітету змінити маршрут олімпійської естафети, щоб обійти стороною село Буссолено, центр антиглобалістів, які протестують проти будівництва там швидкісної залізниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

583