Центральна виборча комісія сформувала керівний склад окружних виборчих комісій. Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні ЦВК.

Відповідно до закону, політичні партії і виборчі блоки, які делегували 225 представників до складу окружних виборчих комісій, отримали по 13 посад голів, по 12 – заступників голів і по 13 – секретарів комісій.

«Ми максимально прозоро формували окружні виборчі комісії і їх керівний склад, всі підходи витримали в рамках закону і ті сили, які відповідно до законодавства мають право отримати 38 керівних посад, вони їх отримали», - сказав голова ЦВК Давидович сьогодні журналістам.

За його словами, комп'ютерна система здійснила близько 1 млн. розрахунків для визначення голів, заступників голів і секретарів окружних виборчих комісій. «Комп'ютерна система запропонувала декілька десятків варіантів, і ми вибрали найбільш оптимальний», - наголосив Давидович, повідомляє «УНІАН».

Водночас голова ЦВК висловив думку про необхідність переходу на професійну основу при формуванні керівного складу окружних виборчих комісій. «Комісії повинні очолювати спеціалісти, а не представники партій. На мій погляд, це аматорський підхід», - сказав Давидович.

До складу 225 окружних виборчих комісій включено 4 тис. 50 представників 45 політичних партій і виборчих блоків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343