Перед палацом Ради Європи проходить антифашистський мітинг, організований комуністами.

До 150 людей у червоних жилетах зібралися біля будівлі Ради Європи. В їх руках яскраво-червоні прапори, на яких зображено серп і молот. Маніфестанти скандують антифашистські гасла французькою мовою, а також тримають великий транспарант з написом "Антикомуністичні заходи не пройдуть!". Крім прапорів у руках скандуючих портрети Карла Маркса і Че Гевари, передає РІА «Новини».

Як розповів журналістам глава КПРФ Геннадій Зюганов, який також бере участь у ході, ініціатором проведення заходу стала грецька комуністична партія. Вона ж і подала заявки на мітинг до місцевих органів влади.

" Це багатонаціональний мітинг. У ньому беруть участь греки, росіяни, французи, іспанці, португальці, італійці, чехи і багато інших", - сказав він.

Зюганов заявив, що нинішня акція, є "попередженням". В середу в Раді Європи заслуховуватиметься доповідь про злочини тоталітаризму і комунізму.

Паралельно з комуністами, на іншій стороні вулиці, проходить мітинг-подання проти застосування тортур в Китаї. Приблизно 15 людей у жовтих шарфах виконують під національну китайську музику оздоровчі вправи "Фелн Гонг".

Перехожі виразно реагують на маніфестації і багато фотографують мітингуючих. "Де ще таке побачиш!", - сказав немолодий житель Страсбурга.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

643