В Туреччині із симптомами пташиного грипу в п'ятницю були госпіталізовані 12 осіб, в основному діти. Остаточний діагноз їм поставлять за результатами аналізів крові, повідомляє місцеве телебачення.

В провінції Муш на південному сході країни в лікарню були доставлені семеро місцевих жителів, які напередодні вживали в їжу гусятину. В п'ятницю вранці їм стало зле і вони відразу звернулися до лікарів.

Ще п'ятьох осіб, всі діти віком шести-десяти років, госпіталізовано в лікарню міста Ван в тому ж районі Туреччини. На лікування в цей госпіталь їх відправили з провінції Агри, де в місцевих лікарнях давно немає вільних місць. Коли у підлітків з'явилися симптоми небезпечної хвороби, не повідомляється. Відомо лише, що куряче м'ясо вони їли тиждень тому, повідомляє РІА «Новини».

Саме в повіті Догубеязит провінції Агри, звідки родом діти, в грудні 2005 року були зафіксовані перші в Туреччині випадки захворювання людей пташиним грипом.

Дотепер вірус H5N1 розповсюдився більш ніж на третині території країни: в 28 з 81 провінції.

В Туреччині офіційно підтверджено 21 випадок захворювання людей пташиним грипом. Чотири людини, вражені цією недугою, раніше померли в лікарні міста Ван.

В Туреччині також відзначено перший випадок самогубства внаслідок збитків від пташиного грипу. В п'ятницю стало відомо, що 42-річний житель середземноморського міста Мерсін Юсуф Озмен (Yusuf Ozmen) наклав на себе руки через матеріальні проблеми, викликані відсутністю попиту на свійських птахів, яких він багато років продавав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

720