Начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Василь Костюк своїм наказом від 16 січня звільнив з органів внутрішніх справ відділення оперуповноваженого кримінальної міліції у справах неповнолітніх Деснянського відділу міліції Чернігівського міського відділу лейтенанта міліції Тараса Шведа.


Про це повідомили в Центрі зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області, передає «УНІАН».


Лейтенант міліції зловживав службовим становищем. Зокрема, в Репкинському районі, де спочатку Швед працював дільничим, він почав збирати з самогонників “дань” . А щоб все це мало законний вигляд – робив це під виглядом адміністративних штрафів. Такса коливалася від 50 до 100 грн. і більше. Не завжди конфіскована горілка виливалася або знищувалася. Бувало, самогон просто переходив до нового власника – до дільничого, відзначили правоохоронці.


Минулого року в грудні дільничого було покарано. На підставі Закону України “Про боротьбу з корупцією” Репкинський райсуд притягав дільничого до адміністративної відповідальності, застосувавши адміністративне стягнення у сумі 450 грн.


Проте незабаром міліціонер потрапив за переведенням з райцентру до Чернігова на посаду оперуповноваженого відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх Деснянського відділу міліції Чернігівського міськвідділу. У приміщенні Деснянського відділу він жорстоко побив хлопця, який провинився тільки тим, що мав при собі прострочений учнівський квиток і дійсний проїзний студентський квиток. За це він і був доставлений до відділу у супроводі 3-х працівників тролейбусного управління. “Чоловіки були шоковані поведінкою Шведа, оскільки “виховний процес“, який проводив міліціонер із студентом, відбувався за допомогою биття хлопця по голові і від ударів той знепритомнів», повідомили в ЦГЗ.


Відділ справ внутрішньої безпеки МВС провів службове розслідування даного факту, зібрав всі свідчення, докази і передав його на розгляд в обласну прокуратуру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416