В зв'язку зі складними погодними умовами Державна служба автомобільних доріг України («Укравтодор») настирливо просить керівників автотранспортних підприємств України провести інструктаж водіїв, особливо тих, які здійснюють пасажироперевезення, на предмет посилення пильності під час руху.

Що стосується власників індивідуальних транспортних засобів, то, якщо є можливість, «Укравтодор» просить у ці дні не користуватися автомобілем. Про це мовиться в повідомленні прес-служби «Укравтодор», передає «УНІАН».

«Укравтодор» також просить водіїв автотранспортних засобів паркувати автомобілі у відведених для цього місцях і не створювати перешкод роботі дорожніх служб.

Як наголошується в повідомленні, в умовах, коли снігопад не стихає протягом декількох діб, дорожні служби не встигають очищати автошляхи від снігу. За даними служби, з початку погіршення погодних умов на автошляхах загального користування задіяні близько 4 тисячі людей і 1836 одиниць техніки. В режимі постійного чергування знаходиться близько 1 тисячі працівників дорожніх служб і 710 одиниць техніки. В ці дні підрозділи ДАК «Автомобільні дороги України» працюють цілодобово, намагаючись забезпечити нормальний проїзд на автошляхах. Але постійний снігопад зводить майже нанівець роботу дорожніх служб, оскільки, інколи через годину після проходу снігоочищувача і піско-розкидача дорога покривається шаром снігу.

З врахуванням таких погодних умов водіям необхідно посилити пильність, перебуваючи за кермом автомобіля, і дотримуватися безпечної швидкості і дистанції, підкреслює «Укравтодор».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339