В Києві за минулу добу зареєстровано 63 випадки захворювання на кір: захворіло 7дітей до 14 років; 15-19 років – 5; 20-29 років – 37; 30 років і старші – 14 чоловік. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

За словами медиків, в Києві зростання захворюваності на кір визначено як сезонне, прогнозоване. Загалом, за станом на 19 січня з початку року зареєстровано 1 тис. 233 випадки захворювання на кір, госпіталізовано 172 людини. Лабораторно діагноз «кір» підтверджено у 309 госпіталізованих осіб. Виписано (з 1 по 19 січня) із стаціонарів міста 291 чоловік.

За результатами епіданалізу, переважна кількість захворювань припадає на вікову групу 15-29 років (в основному, це студенти вищих і середніх учбових закладів), які не пройшли або порушили графік вакцинації в 11-річному віці, передає «УНІАН».

Сезонне підвищення захворюваності на кір, яка спостерігається в Києві й Україні загалом, не є епідемією (за критеріями ВОЗ, епідемією вважається ситуація, коли рівень захворюваності певною інфекцією перевищує 1% загального населення регіону). Масова госпіталізація осіб з підозрою на кір в Києві зумовлена необхідністю ізолювати хворих, більшість яких проживає в гуртожитках і не має окремого житла (захворювання зареєстровано в 55 вищих і 41 середньому учбовому закладі).

За даними санепідслужби Києва, в столиці тривають профілактичні і протиепідемічні заходи, вакциновано 161 особу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457