У секретаріаті Верховної Ради зареєстрована постанова про проведення дострокової сесії Верховної Ради. Про це повідомив один з керівників парламентських фракцій, що побажав залишитися неназваним.

За його словами, поява цієї постанови викликана бажанням керівництва парламенту "відправити уряд Єханурова у відставку, формально не порушуючи процедури розгляду питання про відповідальність Кабінету міністрів України", передає «Главред».

Наразі перевіряється отримана інформація.

Раніше ForUm повідомляв, що Президент України Віктор Ющенко вимагав від Верховної Ради відмінити постанову про відставку Кабінету Міністрів.

Про це він заявив 12 січня на позачерговому засіданні уряду. «Я підписав звернення до Верховної Ради з вимогою відмінити неконституційне рішення про відправлення у відставку уряду», - сказав Ющенко.

Крім того, Президент заявив, що не вважає членів уряду Юрія Єханурова виконуючими обов'язків з юридичної точки зору.

«Він (уряд – ред.) виконує повні свої повноваження без жодної приставки», - сказав Президент.

Він відзначив, що цей уряд працюватиме до формування нового складу Кабміну вже після виборів до Верховної Ради.

За словами Ющенка, зараз на уряді лежить особлива відповідальність за забезпечення стабільності в Україні.

Нагадаємо, що 10 січня Верховна Рада 250-у голосами відправила уряд Юрія Єханурова у відставку. 11 січня в.о. міністра юстиції Сергій Головатий заявив, що радитиме Президенту звернутися до парламенту з вимогою відмінити постанову про відставку уряду, як неконституційну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359