Малайзійські виробники жіночих аксесуарів випустили першу у світі дамську сумочку із спеціальним пристосуванням, що не дозволяє вуличним злодіям вихопити її у власниці.

Унікальний предмет, який уже надійшов в продаж, був внесений в Книгу рекордів Малайзії, повідомляє РІА «Новини».

"Ми проаналізували статистику вуличних крадіжок і дійшли висновку про необхідність убезпечити жінок, які часто стають жертвами грабіжників. В результаті роботи дизайнерів, яка тривала дев'ять місяців, був розроблений варіант сумочки, ремінь якої залишається в руках людини, яка робить різкий рух. Таким чином, це дає жертві пограбування декілька додаткових секунд, щоб покликати на допомогу або сховатися від злочинця", - розказав в інтерв'ю малайзійській газеті "Стар" виконавчий директор фірми, що представила новинку.

За його словами, ефективність подібної сумочки перевірена в результаті багатократних випробувань, і виробники дають гарантію і страховку на свій виріб.

"Певну суму буде виплачено власниці сумочки в разі розкрадання вмісту, незважаючи на наявність захисного механізму. Розмір винагороди залежить від викрадених предметів. Гарантія дійсна протягом одного року з дня купівлі", - додав співбесідник видання. Він також зазначив, що дизайнери фірми-виробника розробили більше ста моделей сумочки, здатних задовольнити запити купувальниць.

У 2005 році правоохоронні органи Малайзії зареєстрували більше як 8 тисяч випадків викрадення сумок у перехожих. "У 80% випадків викрадачі під'їжджали до своєї майбутньої жертви на мотоциклі і, зірвавши з плеча або вихопивши з руки сумку, ховалися в невідомому напрямку. Вісім з десяти жертв цього виду злочинів - жінки. Близько 60% затриманих злочинців виявилися наркозалежними особами", - повідомила парламентський секретар міністерства з питань жінок, сім'ї і соціального розвитку Чью Мей Фун (Chew Mei Fun). Водночас вона відзначила, що число подібних злочинів скоротилося порівняно з 2004 роком на дві тисячі випадків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416