У Кишиневі розцінюють вислови глави РАТ ЄЕС Росії Анатолія Чубайса з приводу рішення суду відносно Валерія Пасата як прецедент використання в міжнародних відносинах "бандитської лексики".

У вівторок Чубайс, коментуючи рішення Кишинівського суду засудити радника глави РАТ ЄЕС, екс-міністра оборони Молдови Пасата до 10 років позбавлення волі, заявив: "Ми в РАТ обурені тим вироком, винесеним у Кишиневі. Ми розцінюємо його не як вирок суду, а як політичну розправу над небажаними", передає РІА «Новини».

За його словами, безнадійно слабка доказова база була компенсована очевидною тенденційністю прийняття цього рішення.

" Я думаю, президенту Вороніну не потрібно дивуватися, якщо у нього з'являться дуже серйозні проблеми в найближчому майбутньому", - заявив Чубайс.

Радник президента Молдови Марк Ткачук, коментуючи заяву Чубайса, сказав: "Вчорашня заява Анатолія Чубайса - це нове слово в міжнародних відносинах, і це слово було сказано мовою бандитських розбирань з смутних часів початку 90-х років".

Ткачук розцінив "загрози" Чубайса як прецедент використання в міжнародних відносинах бандитської лексики, неприпустимої для урядовця такого рангу і такої репутації".

" Ми сподіваємося, що Анатолій Борисович розуміє, що він не просто ліберал з великої дороги, а офіційна особа, що представляє Російську Федерацію, а тому йому слід розмовляти не так, як йому зручно, а так, як це прийнято в пристойному суспільстві", - відзначив радник президента Молдови.

При цьому він висловив бажання "детальніше взнати, якого роду проблеми загрожують президенту Республіки Молдова".

Ткачук не заперечував право РАТ ЄЕС і далі робити активні зусилля по звільненню Пасата.

Напередодні член правління РАТ Андрій Трапезніков сказав, що РАТ ЄЕС Росії має намір використати весь свій вплив у міжнародних колах і в Росії для того, щоб добитися виправдання Валерія Пасата.

Радник президента Молдови стверджував, що вирок Пасату ухвалений за діяння, які він вчинив задовго до прийняття в штат РАТ ЄЕС.

При цьому Ткачук заявив, що "майнові злочини не мають терміну давності, і рано чи пізно по них доводиться відповідати по всій суворості закону".

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368