Посол Туреччини в Росії Куртулуш Ташкент запевняє, що російським туристам не варто через пташиний грип побоюватися поїздок в країну.

"Поїздки до Туреччини не мають якої-небудь небезпеки. Немає ніяких обмежень на відвідування нашої країни", - заявив посол у середу на прес-конференції в Москві.

Дипломат пояснив, що хвороба не передається від людини до людини і зараження відбувається під час зіткнення людей з перелітними або домашніми птахами. В грудні-січні до Туреччини виїжджала велика кількість росіян, в основному на гірськолижні курорти або готелі в районі Анталії, передає РІА «Новини».

"Росіяни вважають за краще зупинятися в 4-зіркових, 5-зіркових готелях і там, навіть, якщо ви ретельно шукатимете, ви не знайдете ні перелітних, ні домашніх птахів", - сказав він.

За словами посла, всі російські туристи, що перебувають у Туреччині, задоволені свої становищем, і за винятком двох-трьох чоловік, ніхто не змінив свого наміру відвідати Туреччину.

Турецький дипломат повідомив, що влада Туреччини вживає всіх заходів для того, щоб уникнути випадків повторного захворювання пташиним грипом. Особливо жорсткі заходи робляться в готелях, де зупиняються іноземні туристи.

"З меню готелів вилучені блюда з птиці. Весь персонал готелів суворо проінструктовано про симптоми захворювання і про те, які заходи повинні бути зробленв у разі його виявлення. У всіх туристичних комплексах є відповідним чином підготовлений персонал", - повідомив посол.

Він також відзначив, що у всіх лікарнях Туреччини відкриті спеціальні відділення, де здійснюється лікування тих, у кого є підозри на пташиний грип. Куртулуш Ташкент нагадав, що в 2005 році Туреччину відвідало 1 мільйон 864 тисячі росіян.

"Зимовий туризм це захворювання не зачепило і сподіваюся, що наступного року Туреччину відвідає ще більше російських громадян", - сказав Ташкент.

Посол нагадав, що перший випадок захворювання пташиним грипом зафіксовано в Туреччині 5 жовтня 2005 року. До теперішнього часу пташиним грипом захворіло 20 чоловік, чотири людини загинуло. Всі з них - діти, шестеро виписано з лікарні, десять продовжують лікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

688