25 січня ВАТ «Крюковський вагонобудівний завод» передасть київському комунальному підприємству «Київський метрополітен» перший вітчизняний склад метро.


Про це заявило керівництво вагонобудівного заводу, який займався виготовленням складу метро.


За даними керівництва заводу, вже зібрані всі вагони першого вітчизняного потягу метро, і вони пройшли обкатку в київській підземці. Нові вагони відрізнятимуться від старих зовнішнім виглядом і внутрішнім інтер'єром. Вони обладнані автономними системами вентиляції, сигналізації і відео-нагляду за салоном, передає «УНІАН».


Нагадаємо, що напередодні Дня Незалежності, відкриваючи станцію метро «Бориспільська» в Києві, керівники країни і представники столичної влади ознайомилися із зразком нового локомотива і вагону метро, випущеного Крюковським вагонобудівним заводом. Раніше повідомлялося, що перший потяг з 5 вагонів повинен з'явитися до кінця 2005 року. Серійне виробництво вагонів метро концерн може почати вже в 2006 році. У вересні почалося будівництво двох дослідних вагонів. Вартість програми, за якою розробляються нові типи вагонів, складає 21 млн. грн.


Як заявляв раніше мер Києва Олександр Омельченко, Київська міська державна адміністрація має намір у 2006 році купити для Київського метрополітену 35 вагонів метро. За його словами, в 2006 році планується закупити нові вагони метро Крюковського вагонобудівного заводу. На придбання рухомого складу для міського транспорту Київрада запланувала 106 млн. грн.


ВАТ «Крюковський вагонобудівний завод» випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро і ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється за замовленням «Укрзалізниці». Продукція заводу поставляється більш ніж у 20 країн світу.


ВАТ «Крюковський вагонобудівний завод» є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375