Двоє австралійців відправилися з Лондона в кругосвітню мандрівку на автомобілі з метою встановити рекорд з економії палива.

Кругосвітня мандрівка сімейного подружжя - Джона і Хелен Тейлорів - стартувала у вівторок вранці від будівлі Реформ-клуб на вулиці Пелл-Мелл. Саме звідси відправилися колись у свою знамениту кругосвітню подорож герої книги Жюля Верна "Навколо світу за 80 днів".

Тепер, понад 100 років опісля, австралійські мандрівники планують проїхати на автомобілі "Фольксваген Гольф" 28 тисяч 970 кілометрів за 70 днів, відвідавши при цьому 25 країн на чотирьох континентах і повернувшись у точку старту наприкінці березня цього року, передає РІА «Новини».

Офіційний старт для кругосвітньої подорожі дав знаменитий британський мандрівник і дослідник сер Рейналф Файнс.

Особливістю цієї подорожі є те, що подружжя Тейлорів вже є володарями багатьох досягнень і рекордів в області використовування екологічних і економічних видів палива для автомобілів.

Спеціально для цієї подорожі компанією Shell був розроблений економічний вид бензину, а водії прагнутимуть найвигіднішого витрачання палива. Умовою встановлення світового рекорду є загальна кількість заправок на шляху, яка не може перевищувати п'ятдесяти.

Стежити за виконанням всіх умов спроби встановлення світового рекорду буде незалежний представник, згідно з вимогами правил Книги рекордів Гіннесса. Також супроводжувати австралійських мандрівників будуть телеоператор і журналіст, які вестимуть хроніку поїздки.

З собою група взяла тільки найнеобхідніший мінімум речей і обладнання, оскільки мандрівка без нічого - одна з ключових складових успіху з економії палива на шляху. Мабуть, єдине, в чому мандрівники, не змогли собі відмовити - це в улюбленій музиці, яка скрашуватиме їм монотонні милі шляху. Подружжя Тейлорів взяло з собою записи групи Queen, Барбари Стрейзанд і джазові композиції.

"Ця мандрівка - амбітна мета всього життя для мене і Хелен", - сказав журналістам перед стартом Джон Тейлор. За його словами, "враховуючи різноманітні території й дороги, які мають бути на шляху, це буде унікальний тест на здатність економного водіння машини".

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480