Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання виробництва і обігу тютюнових виробів (щодо уточнення окремих положень)". За таке рішення у вівторок проголосували 299 народних депутатів.

Законопроект передбачає внесення змін до закону "Про заходи щодо попередження і зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливої дії на здоров'я населення" і "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", передає «ЛІГА».

У них пропонується нова редакція термінів "смола" і "нікотин". Крім того, законопроект забороняє використання на упаковці сигарет термінів, написів, торговельних марок, зображень, символічних або будь-яких інших знаків, які можуть вводити в оману або створювати неправильне враження щодо характеристик тютюнових виробів, їх впливу на здоров'я, прямо або опосередковано створювати помилкове враження про те, що певний тютюновий виріб є менш шкідливим, ніж інші тютюнові вироби, у тому числі містити такі терміни, як "з низьким вмістом смол", "легкі", "суперлегкі", "ультралегкі" і їх аналоги на інших мовах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366