Американський винищувач F-15 впав вранці у вівторок в море біля японського архіпелагу Окінава.

Як повідомив представник 11-го загону японської берегової охорони в адміністративному центрі Окінави місті Наха, пілот встиг катапультуватися і був підібраний американським рятувальним судном. Для порятунку пілота також було залучено японський патрульний корабель.

Як повідомила американська сторона, пілот не поранений і почувається нормально.

Інцидент стався близько 10.00 за місцевим часом приблизно за 70 кілометрів від острівця Ікедзіма. Причина катастрофи винищувача, який виконував тренувальний політ з бази ВПС США "Кадена", поки що не відома, повідомляє РІА «Новини».

Командування південного загону японської берегової охорони повідомило, що недалеко від узбережжя острова на воді спостерігаються плями мастила від затонулого винищувача.

Уряд Японії неодноразово ставив питання про переведення американських військових баз на острові Окінаві в інші, менш населені місця архіпелагу або за кордон.

Подібні настрої в урядових і громадських колах Японії зміцніли після аварії американського вертольота в серпні 2004 року, коли машина, що злетіла з бази "Футемма " впала і загорілася прямо на території університетського містечка в окінавському місті Гінован, в межах якого розташована база. Завдяки щасливому випадку ніхто тоді не потерпів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

785