В Запорізькій області співробітники банку видали приватному підприємству понад 1 млн. грн. кредиту на умовах, що дозволили отриману суму не повернути. Факт скоєння злочину в банківській сфері виявила прокуратура Василівського району Запорізької області.
Як повідомили в прес-службі облпрокуратури, "перевіркою прокуратури Василівського району встановлено, що посадові особи місцевого філіалу одного з найбільших банків України, перевищивши свої службові повноваження, незаконно видали приватному підприємству кредит на суму в 1 млн. грн., що більш ніж удвічі більше ліміту, встановленого для даного філіалу Правлінням банку".


За даними прес-служби, кредит був отриманий таким чином, що до сьогодні підприємство його не повернуло, повідомляє «УНІАН».


"Діями посадовців банку майновим інтересам банківської структури була заподіяна шкода у вигляді завдання прямих матеріальних збитків", - повідомили в прокуратурі, зазначивши, що на даний момент такі дії посадових осіб-зловмисників класифіковані як злочин, передбачений ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України - "перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки".


За незаконну видачу кредиту їм загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

481