Розкол в журі американської премії сценаристів. У фіналістах цієї престижної нагороди опинилися відразу дві картини «Сиріана» (Syriana) і «Капоте» (Capote).


Переможця назвуть вже 18 січня.


Премія американської гільдії сценаристів вручається і автору літературного першоджерела, за яким знято фільм-номінант, і сценаристу, що адаптував текст для кіно, передає радіо «Культура».


Фільми, сценарії яких отримали нагороду гільдії сценаристів, вважаються головними претендентами на Оскар у цій номінації, багато в чому через те, що в голосуванні на присудження обох приймають участь одні і ті ж люди.


Цього року журі премії сценаристів розділилося пополам, і у фіналі опинилися дві картини «Сиріана» і «Капоте».


Якщо більшість голосів у результаті буде віддана «Сиріані», то нагороди отримають письменник Роберт Баєр і Стівен Геган, автор сценарію і режисер картини.


Якщо перемогу присудять «Капоте», то премія дістанеться Джеральду Кларку, автору біографії Трумена Капоте, і сценаристу Дену Фаттерману.


Серед п'ятірки фіналістів були також картини «Горбата гора», «Зраджений садівник» і «Виправдана жорстокість», але жодна з них не набрала достатньої кількості голосів. А ось «Сиріана» і «Капоте» зібрали рівну кількість бюлетенів.


Подібний «тай-брейк» у сценаристів не рідкість: востаннє він відбувся два роки тому, коли у фіналі опинилися картини «Фаворит» і «Таємна річка».


Нагадаємо, минулого року премію американської гільдії сценаристів присудили Полу Хаггісу. Він адаптував розповіді Френсиса Тула для фільму Клінта Іствуда «Немовля на мільйон доларів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

740