У Туріні в понеділок відбулося засідання Оргкомітету зимової Олімпіади (TOROC), на якому остаточно затверджено бюджет майбутніх Ігор, передало агентство АНСА.

Проте цифру бюджету агентство не подає, повідомляючи лише про те, що сформувати його вдалося завдяки втручанню місцевої влади.

Раніше в прес-центрі Оргкомітету РІА Новини повідомили, що це засідання збиралися провести ще минулого вівторка, проте з технічних причин його перенесли на 16 січня.

Первинний бюджет Олімпіади-2006, яка пройде в Туріні з 10 по 26 лютого, був затверджений ще 28 червня минулого року. Тоді він становив 1 мільярд 138 мільйонів євро.

Проте пізніше фахівці при черговому підрахунку виявили дефіцит бюджету у розмірі 41 мільйон євро. Тому до останнього часу Організаційний комітет зимових Олімпійських ігор в Туріні займався пошуками можливостей, які дозволили б покрити дефіцит.

Тиждень тому саме це питання розглядалося на нараді мера Туріну Серджо Кямпаріно (Sergio Chiamparino) з керівництвом Оргкомітету.

Після наради одна з його учасниць - Ельда Тессоре (Elda Tessore) підтвердила журналістам, що для "вирівнювання" бюджету не вистачає 41 мільйона євро, але вона впевнена, що ця проблема буде вирішена найближчим часом.

Наміченому засіданню Оргкомітету передувала подія, яка безпосередньо пов'язана з його фінансовою діяльністю.

Минулої п'ятниці, 13 січня, італійська фінансова поліція провела обшуки спочатку в офісах Організаційного комітету зимових Олімпійських ігор в Туріні, а потім, того ж дня, в представництвах Оргкомітету, які розташовані в інших італійських містах - Брешиі, Імолі, Мілані та Римі.

У правоохоронних органах журналістам повідомили, що поліція проводила ці обшуки з метою вивчення контрактів, які TOROC уклав з низкою консультантів за різними проектами. Фінансова поліція обшукала також і офіси консультантів, які мали справу з Оргкомітетом. Проте, не дивлячись на те, що в ході цієї слідчої операції влада вилучила всі контракти, ніяких звинувачень нікому пред'явлено не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397