Міністерство охорони здоров'я взяло під свій контроль надання медичної допомоги дітям і матерям в м. Умані Черкаської області.

Таке рішення, як повідомили в прес-службі МОЗ, ухвалене за наслідками роботи комісії міністерства, яка перевіряла роботу Уманського пологового будинку Черкаської області.

Як наголошується у повідомленні, 13-14 січня комісія МОЗ проводила перевірку за фактами звернень громадян з приводу випадків смерті новонароджених у пологовому будинку м. Умані. Комісія провела експертний аналіз надання акушерської і неонатологічної допомоги у випадках смертності новонароджених, які були описані в зверненнях громадян, а також проаналізувала показники щодо випадків перинатальної смертності, які мали місце в пологовому будинку протягом 2004-2005 років, повідомляє «УНІАН».

Комісією встановлено, що в 2005 році в Уманському пологовому будинку зареєстровано 12 випадків перинатальної смертності (7 випадків мертвонародженості і 5 випадків смертності протягом першого тижня життя). Комісією були проаналізовані протоколи патологоанатомічного дослідження трупів плодів, мертвонароджені, новонароджених , які померли за період 2004-2005 років. На основі отриманих даних у кожному конкретному випадку було ухвалено рішення про якість надання медичної допомоги і наявність порушень, які були допущені медичними працівниками; окремі медичні працівники були притягнуті до дисциплінарних стягнень і зняті з посади. Було ухвалено рішення про проведення позачергової атестації медичних працівників пологового будинку. Розслідування щодо кримінальної відповідальності медичних працівників, причетних до випадків смерті в пологовому будинку, проводиться прокуратурою.

Комісією була проаналізована ситуація народжуваності і смертності новонароджених в м. Умані і причини її зростання. За висновками комісії, в цілому рівень надання медичної допомоги в пологовому будинку м. Умані відповідає лікувально-профілактичному закладу другого рівня надання акушерсько-гінекологічної допомоги. В той же час комісія відзначила недостатній рівень фінансового забезпечення установи. В рішенні комісії визначено посилити контроль з боку відділу охорони здоров'я виконкому міської ради за діяльністю пологового будинку і дитячої міської лікарні, медичним забезпеченням служби охорони материнства і дитинства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404