16 січня розпочався візит української військової делегації на чолі з начальником кафедри інформатизації штабів Національної академії оборони України полковником Олександром Пермяковим у Центр бойової підготовки Сухопутних військ США Європейського командування збройних сил США, розташованого на базі Графенвойер в Німеччині.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, мета візиту української військової делегації полягає в обміні досвідом з американськими колегами у використанні систем імітаційного моделювання для підготовки військ, а також підвищення професійного рівня персоналу Центру імітаційного моделювання кафедри інформатизації штабів Національної академії оборони України. Також американські військові ознайомлять наших науковців з прогресивними методиками підготовки військ з використанням сучасних інформаційних технологій. Представники Національної академії оборони України безпосередньо ознайомляться з моделюванням, яке проводиться в Центрі бойової підготовки Сухопутних військ США Європейського командування збройних сил США.

Під час візиту представники української військової делегації ознайомляться з загальними принципами функціонування центрів бойової підготовки Сухопутних військ США, методиками планування і проведення навчань з використанням комп'ютерів, обговорять питання практичного використання систем імітаційного моделювання в ході проведення навчань і форми та методи поліпшення підготовки військових фахівців, повідомляє «УНІАН».

Крім того, українська делегація проінформує приймаючу сторону про методику використання систем імітаційного моделювання в Національній академії оборони України, враховуючи важливість сучасних інформаційних технологій в підготовці висококваліфікованих військових кадрів для Збройних Сил України і розвиток співпраці у напрямі бойової підготовки військ.

Візит української військової делегації в Центр бойової підготовки Сухопутних військ США Європейського командування збройних сил США триватиме до 20 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496