За станом на понеділок, 16 січня, до Центральної виборчої комісії подали свої подання на включення представників до складу територіальних виборчих комісій 19 політичних партій і блоків.

Про це на всеукраїнській селекторній нараді в понеділок повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович.

За його словами, ці партії і блоки подали подання на включення своїх представників від 225 округів до 1.

Давидович також нагадав, що в понеділок о 24:00 закінчується останній термін подачі подання політичними партіями і блоками на включення своїх представників до складу тервиборчкомів. Самі тервиборчкоми мають бути сформовані до 24 січня, передає «Інтерфакс-Україна».

Голова ЦВК нагадав, що підлягають обов'язковому включенню до складу тервиборчкомів представники 15 партій і блоків, у яких були зареєстровані за станом на 15 вересня фракції в парламенті. Представники інших, близько 30 політичних партій і блоків, які беруть участь у виборах, включатимуться до складу тервиборчкомів шляхом жеребкування. Таким чином, ЦВК необхідно буде провести 5 - 6 тис. жеребкувань.

За словами Давидовича, Центрвиборчком зареєстрував за станом на понеділок 45 суб'єктів парламентських виборів, у тому числі 17 виборчих блоків, до складу яких ввійшла 51 партія і 28 політичних партій, які йдуть на вибори самостійно.

Таким чином, у виборчому процесі беруть участь 79 політичних партій.

Він також звернув увагу заступників глав облдержадміністрацій і обласних рад, які брали участь у селекторній нараді, на те, щоб вони наперед продумали місце розміщення тервиборчкомів, а також про створення умов для їх роботи.

Він також нагадав, що одним з важливих завдань для майбутніх тервиборчкомів буде формування виборчих дільниць і дільничних виборчих комісій. Глава ЦВК звернув увагу на необхідність при створенні дільниць звертати увагу на те, щоб кількість виборців на них була приблизна однакова.

Глава Центрвиборчкому України підкреслив, що керівникам місцевих органів влади необхідно провести ревізії виборчих скриньок. Він нагадав, що вартість однієї виборчої скриньки становить до 100 $.

Крім того, він додав, що керівникам місцевих органів влади також необхідно приділити увагу питанням розміщення плакатів, оскільки на кожній виборчій дільниці необхідно буде розмістити 45 плакатів розміром 60х70 см з передвиборчою програмою і стільки ж - зі списком кандидатів у депутати від даної партії або блоку. Він підкреслив, що така велика кількість плакатів вимагатиме встановлення додаткових стендів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377