На 90% політичною вважає суперечку навколо Ялтинського маяка народний депутат України, член фракції СДПУ(о) Юхим Фікс. Таку думку він висловив в інтерв'ю ForUm’y.

«В цій суперечці - 90% політики. На грунті газових проблем зараз вилізла проблема з маяками. Тобто, кожний один одного намагається зачепити, показати, хто кому більше винен, поставити в глухий кут. Потрібно повернутися до договору про ЧФ, до договору щодо створення ЄЕП, потрібно повернутися до договорів про взаємостосунки РФ і України, і після цього ухвалювати рішення. Вони повинні прийматися на міждержавному рівні, а не на рівні начальника порту, який робить погоду у відносинах між державами», - зокрема, відзначив Фікс.

На думку народного депутата, «російські й українські політики повинні сісти за стіл переговорів і, зрештою, визначитися: які форми взаємостосунків між Україною і Російською Федерацією». «Тільки після цього можна рухатися далі. Якщо ми цього не зробимо, у нас будуть нові тузли, маяки, ще й пірси, і кораблі, і дійде до того, що ми кулаками почнемо доводити, хто ж має рацію. Це політичне питання, його рішення потрібно знаходити в стратегії взаємостосунків між Україною і РФ», - вважає парламентарій.

«Двом президентам пора поставити у всіх питаннях, що стосуються міждержавних взаємостосунків, крапку», - додав Фікс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321