Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула до Москви. Це перший її візит до Росії після обрання на пост глави уряду Німеччини в листопаді минулого року. Головна мета короткого візиту Меркель до Москви - налагодити особистий контакт з Володимиром Путіним.

Ангела Меркель вже зустрічалася з російським президентом - під час візиту Володимира Путіна до Берліна у вересні минулого року, проте як лідер опозиції. З аеропорту Меркель відразу відправиться в Кремль на переговори з Володимиром Путіним.

Як повідомило джерело в Кремлі, лідери Росії й Німеччини уточнять графік майбутніх контактів на різних рівнях на 2006 рік, у тому числі восьмий раунд міждержавних консультацій на вищому рівні з участю ключових міністрів двох країн в Томську весною цього року, а також заходи в рамках саміту «вісімки» в Санкт-Петербурзі 15-17 липня, передає РІА «Новини».

Серед інших тем переговорів - співпраця у сфері освіти, науки й інновацій, а також питання енергетичної взаємодії, зокрема, будівництво Північноєвропейського газопроводу.

В свою чергу джерело в дипломатичних колах у Берліні повідомило, що Меркель планує обговорити з Володимиром Путіним весь спектр найактуальніших і гострих тем світової політики, у тому числі боротьбу з тероризмом та іранську проблему.

«Меркель має намір детально переговорити з Володимиром Путіним про розширення тематики Петербурзького діалогу, про плани Росії як країни, що прийняла головування в «вісімці», їй буде також цікаво дізнатися про його оцінку щодо ситуації в Центральній Азії, на Кавказі і Молдові», - сказало джерело.

В російській столиці у глави уряду Німеччини також запланована зустріч з представниками російської громадськості. За словами джерела, на прийом у посольстві Німеччини запрошено 30-40 відомих політичних діячів, парламентаріїв, керівників неурядових організацій, діячів науки, культури і релігії.

Ввечері у понеділок Ангела Меркель вилетить на батьківщину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363