Олена Сергіївна Булгакова, прообраз знаменитої Маргарити, народилася і виросла в Ризі. Сім'я майбутньої Маргарити жила в одному з найкрасивіших місць у Ризі на вулиці Віландес (тоді Феллінській), 1, в розкішному будинку югендстиля. Цікаво, що його стіни прикрашали рельєфи голови диявола.

В 1893 році в квартирі № 1 цього будинку, де жив зі своїми чотирма дітьми і дружиною податний інспектор Сергій Маркович Нюренберг, і з'явилася на світ майбутня Маргарита.

Красуня і розумниця, вона божевільно любила свого Майстра, до якого пішла, залишивши процвітаючого чоловіка і розділивши дітей, передає «km.ru».

В її біографії і зараз багато незрозумілого. Є навіть версія: чи не була вона агентом НКВД, приставленим до великого письменника? І навіть — чи не грали вони вдвох з чоловіком у складну гру із Сталіним, який мріяв, щоб його увічнили?

І чи не тому в його знаменитому романі, як відповідь на запитання про те, чому Майстра і його кохану не можна забрати в рай, звучить загадкова фраза: «Світла він не заслужив. Він заслужив спокою».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

794