В пік новорічних і різдвяних свят туристична інфраструктура українських Карпат не справилася з потоком фанатів гірськолижного відпочинку. "Цього року попит на розміщення з боку гірськолижників зріс в 2-3 рази, але навіть приватний сектор не зумів задовольнити його повною мірою", - заявив директор Національного природного парку «Гуцульщина» Василь Пророчук.

В результаті, як відзначив він, ціни українських баз розміщення туристів обігнали польські. "Якщо гірськолижні курорти Польщі пропонували цього року одне ліжко-місце для лижника за ціною близько 50 грн./доб., то у нас його знайти дешевше 100-120 грн. було практично неможливо", - додав Пророчук, повідомляє «ЛІГА» з посиланням на видання «СЕЙЧАС».

Така ж ситуація спостерігається і з прокатом гірськолижного спорядження і розцінками на користування підйомниками. Польщу вигідно вирізняє прийнятність цін навіть після вступу в ЄС - це говорить про грамотну політику учасників туристичного бізнесу. Але якщо раніше щорічне "захоплення" здійснювалося автобусами і поїздами, то сьогодні більшість туристів надають перевагу літаку або власному авто. Популярними напрямками залишаються також Австрія, Туреччина і Фінляндія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315