Ніякого прямого президентського правління в Україні бути не може, тому що закон не передбачає цього. Таку думку в інтерв'ю тижневику «Київський телеграф» виказала народний депутат, виконуюча обов'язки голови бюджетного комітету Верховної Ради Людмила Супрун.


«Передвиборчий процес так захопив окремих людей, що здоровому глузду місця не залишилося. Розрахунок зроблено на те, що громадяни України не читають Конституцію і багато чого можуть прийняти на віру», - відзначила вона.


Крім того, Супрун вважає, що виходячи з інтересів України, відправляти уряд у відставку було недоцільно. «Зараз, звільнений Кабмін не зможе вести повноцінні переговори з жодного питання, що стосується життя країни», - сказала вона, передає «УНІАН».


Вона також заявила, що після 1 січня стало очевидним, що конституційна реформа — це не вихід, а глухий кут, тому задача НДП (Супрун входить до п'ятірки виборчого списку Блоку народно-демократичних партій - ред.), - створити новий Основний Закон для України. «Це припускає не тільки зміну системи влади. Адже Конституція 1996 року була продуктом компромісу між комуністами і націонал-патріотами. Зараз же ця Конституція не відображає ситуації в Україні, вона розбалансувала і політикум», - вважає Супрун.


Як повідомлялося, 10 січня після рішення парламенту відправити до відставки уряд, екстрене засідання політради виборчого блоку “Наша Україна” прийняло заяву, в якій, зокрема, закликало ввести пряме президентське правління до виборів Верховної Ради в березні 2006 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376