Головком ВМФ Росії адмірал Володимир Масорін впевнений у тому, що Ялтинський маяк найближчим часом буде повернено до складу гідрографічної служби Чорноморського флоту. Про це повідомив помічник головкому ВМФ Росії капітан першого рангу Ігор Дигало.

"Немає ніяких сумнівів у тому, що Ялтинський маяк найближчим часом ми повернемо до складу гідрографічної служби Чорноморського флоту і гідронавігаційна система узбережжя Криму функціонуватиме в повному об'ємі, виконуючи відповідальну задачу щодо забезпечення безпеки мореплавства. Це тверда позиція главкомата ВМФ РФ", - навів Дигало слова Масоріна, передає «Утро.ру».

"В даний час провокаційні дії української сторони щодо захоплення маяка послабили функціонування цієї системи, що може привести до навігаційних подій на морі", - цитує Дигало заяву головкому ВМФ РФ.

Напередодні в Ялті о 10:50 мск вісім співробітників гідрографічної служби Міністерства транспорту і зв'язку України під приводом ревізії об'єктів і обладнання Чорноморського флоту РФ незаконно проникли на Ялтинський маяк і обмежили доступ до нього російського персоналу, що обслуговує.

Як повідомляв ForUm, представники Міністерства транспорту України не пропустили на територію маяка «Ялтинський» представників російської військової частини №49385, яка обслуговує південнобережні маяки, орендовані ЧФ РФ на території України. Представники держгідрографії Мінтрансу України склали відповідний акт прийому, маяк узято під контроль у присутності представників правоохоронних органів України.

Міністерство закордонних справ України заявило, що всі об'єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення на морському узбережжя Криму є власністю України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

758